Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Odeja
LTH Casting Ines Peak Obcina S&T Kolektro

KK Škofja Loka ima novega vodjo košarkarske šole
slikcaV košarkarskem klubu Škofja Loka, enem redkih klubov v Sloveniji, ki se lahko pohvali tako z moškimi kot tudi ženskimi selekcijami, je prišlo do spremembe na položaju vodje košarkarske šole.
Prispeval: Nejc Ziherl

V klubu s 67-letno tradicijo je v zadnjih sezonah to vlogo upravljal Jaka Šiberle, tudi nekdanji košarkar LTH Castingsa, ki je največji uspeh v dosedanjem trenerskem delu zabeležil leta 2015, ko je s fanti U13 postal državni prvak in pokalni podprvak. Na položaju vodje šole košarke ga bo zamenjal Siniša Banović, ki je nazadnje deloval v kranjskem Triglavu.

V letošnjem letu sem se odločil sprejeti nov izziv v svoji trenerski karieri, in sicer kot vodja košarkarske šole v KK Škofja Loka. Zahvaljujem se upravi za izkazano zaupanje ter verjamem, da bomo skupaj ustvarili novo zgodbo ter nadgradili že obstoječe delo, je ob prestopu povedal Banović. O tem, da so v klubu izpod Lubnika pri delu z mladimi zelo ambiciozni, pričajo tudi nekateri vrhunski dosežki v zadnjih nekaj letih. Med njimi gre izpostaviti letošnji naslov državnih prvakinj U13 pod taktirko Klavdije Oblak, fantje U17 so s Petrom Hartmanom v sezoni 2018/19 posegli po naslovu državnih podprvakov, ista generacija pa se je v sezoni 2020/21 prebila tudi med najboljših osem mladinskih ekip.

Tudi Banović je v Kranju, kjer je s svojim delom pričel leta 2015, deloval zelo uspešno. Dobro in sistematično delo v šoli košarke se je v mlajših selekcijah pokazalo z rednim uvrščanjem selekcij Triglava U13 na zaključne turnirje, v zadnji sezoni pa so ob naslovu državnih prvakov U13 po medalji posegli tudi fantje U15. Banović je s trenersko ekipo mlajših selekcij v Škofji Loki že zavihal rokave in pričel s pripravami na novo sezono, v kateri imajo Gorenjci znova visoke cilje.
 
 
Siniša Banović je v zadnjih letih uspešno deloval v kranjskem Triglavu. (Foto: KZS)

nazaj na seznam novic