KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

FF mladink je za nami
slikcaS finalnima dvobojema se je končalo DP za mladinke. V tekmi za 3. mesto so bile od Domžal uspešnejše igralke iz Celja, v velikem finalu pa je bila Ježica boljša od domače Odeje. Oglejte si rezultate, komentarje, statistiko in fotogalerijo zadnjega dne finala. zaključni bilten,

Tukaj si oglejte zaključni bilten finalnega turnirja!



Tekma za tretje mesto

MERKUR CELJE - DOMŽALE 72:71 (23-15, 24-8, 13-23, 12-25)

Celjanke so tekmo začele precej bolj zbrano kot domžalske košarkarice, uspešno so tudi izkoriščale prednost v višini. Nasprotno so Domžalčanke delale precej več napak, v napadu pa so igrale premalo odločno. Tako so Štajerke prvi polčas končale z navidez neulovljivimi 24 točkami prednosti, ki pa so jih njihove tekmice s povsem drugačno igro, kot so jo pokazale v prvem delu tekme, do zadnje minute izničile z učinkovito consko obrambo in pokrivanjem po celem igrišču. Celjanke, ki imajo težave s kratko klopjo, je domžalska obramba do konca tekme precej utrudila, a so v finišu tekme obdržale mirne živce. Po trojki Jane Osolnik, ki je Domžale popeljala v prvo vodstvo z 71:70, so dosegle novi točki, Domžalčankam pa so se roke v odločilnih trenutkih preveč zatresle, da bi s prostimi meti rezultat vsaj izenačile, za zadnji napad, ko so vzele žogo tekmicam, pa jim potem zmanjkalo časa.

Bojan Sušin, trener Merkurja Celje: "V drugem polčasu smo ob 'pressingu' tekmic kar obstali. Namesto, da bi ga prebijali s prodori, smo si žogo podajali kot na rokometni tekmi. Ko začne igra enkrat padati, je to težko spremeniti. Res je tudi, da so Domžalčanke v drugem polčasu uspešno zadevale trojke. Težko je tudi kaj narediti, če ni primernih menjav. Dekleta so igrala zelo prestrašeno. Krivda za padec igre pa je bila povsem naša."

Tomaž Bernot, trener Domžal: "Žal je tako, da je v košarki treba igrati 40 minut. Zbudili smo se šele v drugem polčasu. Želja po uspehu je bila očitno prevelika in v njej smo nazadnje tudi pregoreli. Vseeno pa bi čestital igralkam, saj je res velik podvig nadoknaditi tak zaostanek iz prvega polčasa in se dostojno kosati z močnejšo ekipo.

Statistiko tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

VELIKI FINALE:

ODEJA - JEŽICA 61:74 (20-25, 9-16, 16-11, 16-22)

Prvo- in drugouvrščeni ekipi po rednem delu sta se po pričakovanjih srečali tudi v tekmi za naslov državnih prvakinj. Ježičanke so začele nekoliko bolj napadalno, že na začetku je bila zelo razigrana Kristina Verbole, sledile pa so ji tudi soigralke. Ker obramba domačih nikakor ni delovala tako kot na polfinalni tekmi, so si do polčasa gostje priigrale 12 točk prednosti. Počitek je bolje del domačinkam, ki so se v garderobi dogovorile da svoje kože ne bodo kar tako prodale. In res, začetek tretje četrtine se je začel skoraj sanjsko, saj so Ločanke naredile delni izid 11:0 in se približale na 40:41 in nato še na 43:44. A žal je bilo moči za probrat premalo. Met iz razdalje je začel delovati malce prepozno, tako da so Ločanke v četrti četrtini zadele 5 trojk, skupaj 9, a bilo je prepozno. Ježičanke so ob uspešno izkoriščeni premoči v višini, skok so dobile s 43:19, tekmo pa brez težav pripeljale do konca in zasluženo ubranile naslov najboljših med mladinkami. Ob koncu tekme se je poškodovala naša Ana, kateri želimo hitro okrevanje, saj jo bomo v drugem delu članske lige še kako potrbovali.

Drago Klemenčič, trener Odeje: "Naša želja je bila večja kot naša učinkovitost. Mojim igralkam ne morem zameriti, ker so se res borile do zadnje sekunde. Pokazale so, da si želijo tekmovati v finalu, ki so ga vzele dovolj resno. Tistega, kar smo pokazali v ligi, danes res nismo. Morda so deloma razlog za to tudi vse naše bolezni in poškodbe, a ne bi se opravičeval. Mislim, da je drugo mesto zelo velik uspeh in da moramo biti s tem zadovoljni."

Vlado Velikonja, trener Ježice: "Vedeli smo, da tekma ne bo lahka. Mislim, da sta Ježica in Odeja najboljši mladinski ekipi v Sloveniji, Odeja je odlična. Mislim, da smo danes mi znali izoristiti nekatere svoje prednosti, zagotovo pa je pričakovati pri teh igralkah, da pri vodstvu 10, 20 točk pride do padca. Nazadnje so moje košarkarice obdržale bolj mirne živce, sam pa malo manj, a pravzaprav so dale vse od sebe. Čestitati moram Odeji, še bolj pa mojim igralkam, da so tekmo odigrale na tako dominanten način."

Statistiko tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

KONČNI VRSTNI RED:
1. ŽKD Ježica Ljubljana
2. KK Odeja Škofja Loka
3. ŽKK Merkur Celje
4. ŽKK Domžale

Najboljša peterka turnirja:
Nina Žakelj (Odeja)
Ines Kerin (Ježica)
Tina Trebec (Ježica)
Živa Zdolšek (Merkur Celje)
Martina Osterman (Domžale)

Najboljša strelka turnirja:
Tina Trebec (Ježica)
- 39 točk, 19.5 na tekmo

Najboljša skakalka turnirja:
Klementina Mauhar (Merkur Celje)
- 24 skokov, 12 na tekmo

Najbolj koristna igralka turnirja (MVP):
Tina Trebec

Čestititamo!


Še zahvala vsem navijačem, ki ste spodbujali našo ekipo na poti v finale in v finalu. Posebej pohvala pa gre našim najmlajšim puncam, ki so poskrbele za fenomenalno okrašeno tribuno in za glasno spodbujanje. Upajmo, da bodo tudi one nekoč deležne takšne podpore na podobnem dogodku, kot je bil ta.

Tukaj si oglejte zaključni bilten finalnega turnirja!


 
 

povezava na fotogalerijo

 
Pokali in medalje so bile pripravljene...
Igralke Ježice so ubranile lanskoletni naslov državnih prvakinj
Najboljše posameznice turnirja

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji