KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

OKREPITEV: Vrača se v Škofjo Loko, kjer je začel svojo člansko kariero
slikcaČlanska ekipa LTH Castingsa se je pred nadaljevanjem sezone dodatno okrepila. V Škofjo Loko se po treh sezonah vrača branilec Grega Sajevic.
Prispeval: Nejc Ziherl

Grega Sajevic (189 cm, 1996) je leta 2015 v Škofjo Loko prišel kot posojeni košarkar ljubljanske Olimpije, leto dni kasneje pa za LTH Castings že igral kot član škofjeloškega kluba. Ob vrnitvi v klub izpod Lubnika se počuti odlično. Po 3 letih se vračam nazaj v klub, kjer sem začel svojo člansko kariero. Zadovoljen sem, ker mi je klub ostal v lepem spominu, predvsem zaradi dobrega vzdušja in dobrih pogojev za delo, ki jih klub ponuja. Večino soigralcev poznam že od prej, tako da verjamem da se bom dobro in hitro vključil v ekipo tako na kot izven igrišča..

Z LTH Castingsom je bil blizu polfinala Lige Nova KBM

Kljub temu, da takrat še ni premogel članskih izkušenj, se je Sajevic v Škofji Loki odlično znašel. V sezoni 2015/16 mu je takratni trener LTH Castingsa Aleksandar Sekulić v povprečju na tekmo namenil 18 minut, v tem času pa je Sajevic dosegal po 6,3 točke, 1,4 skoka in 1,8 podaje. Škofjeloška ekipa je takrat delovala zelo homogeno in veljala za presenečenje lige. Uvrstila se je v četrtfinale in tam nudila izjemen odpor favoriziranim Laščanom, ki so kasneje klonili šele v velikem finalu.

Pomagal bo s svojo energijo

Zadnja sezona ni bila po načrtih Sajevica. Lansko sezono sem imel nekaj težav zaradi poškodbe, in sicer zloma dlani, tako da sem spustil praktično polovico sezone, po vrnitvi na parket nas je pa zaustavil virus Covid-19, tako da nekako nisem uspel priti v tekmovalni ritem, ki bi sam želel. Kljub temu v letošnjo sezono vstopam pripravljen, da pomagam ekipi s svojo kakovostjo, ki jo premorem in navsezadnje tudi izkušnjami, ki jih imam, ne glede na to sam sem še vedno mlad. Prav tako lahko od mene pričakujejo veliko energije, saj sem od vedno bil energičen igralec, ki poizkuša dvigniti ekipo tudi, ko ne gre najbolje.

Po odhodu iz Škofje Loke se je Grega Sajevic v 1. SKL preizkusil še v dresu Šenčurja, v sezoni 2018/2019 pa je v 2. SKL naravnost navduševal v dresu Plame Pur. Kar nekajkrat je presegel mejo 30 doseženih točk in večkrat sam zrežiral zmago Bistričanov. Po odlični sezoni se je vrnil na Gorenjsko, kjer je oblekel dres Triglava, a se kot že rečeno nesrečno poškodoval. Letos verjame v uspešno sezono z LTH Castingsom. Kljub mladosti ekipe, mislim da premoremo kar nekaj kakovosti s katero verjamem da lahko premagamo prav vsakega nasprotnika, če bo seveda v naši igri dovolj discipline ter borbenosti in le s takim pristopom se bomo lahko borili za najvišja mesta v ligi, ker sem mnenja, da je letos liga zelo izenačena in noben nasprotnik ne bo lahek.

Grega Sajevic bo imel pravico nastopa že v tekmi 2. kola, ki Škofjeločane čaka že v petek, 2. oktobra, v domači dvorani Poden. Tekma proti Ljubljani se bo pričela ob 19.30. uri.
 
 
Grega Sajevic znova za LTH Castings. (Foto: Igor Martinšek)

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji