Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Odeja
LTH Casting Ines Peak Obcina S&T Kolektro

VRAČA SE: V tujini je nabiral izkušnje, ki jih namerava unovčiti pri LTH Castingsu
slikcaPo treh sezonah v tujini se v svoj matični klub vrača 200 centimetrov visoki krilni košarkar Boris Bošnjak. Bole se v Škofjo Loko vrača s številnimi novimi izkušnjami, ki jih želi pri LTH Castingsu unovčiti in med drugim tudi prenesti na mlajše košarkarje.
Prispeval: Nejc Ziherl

Boris Bošnjak (200 cm, 1993) je svojo prvo tekmo v članskem dresu LTH Castingsa odigral že davnega leta 2008, ko je štel 15 let. Pred tem je nastopal tudi za vse mlajše selekcije kluba. Vesel sem, da sem se vrnil v svoj matični klub. Verjamem, da je povratek pred domače navijače pravi korak na moji športni poti in v tem trenutku najboljša možna rešitev, je ob povratku med Ulitkarje dejal Bošnjak.

Iz LTH Castingsa v Slovan in Nemčijo

Krilni košarkar je v Škofji Loki nastopal vse do konca sezone 2013/2014, naslednjo sezono pa kot posojeni igralec zastopal barve Slovana v 2. SKL in odigral eno najboljših sezon na slovenskem košarkarskem parketu. Po tisti sezoni se je Bošnjak odločil za odhod v tujino. Novo sredino je našel v Nemčiji, kjer je nosil dres četrtoligaša ART Giantsov iz Dusseldorfa.

Iz Italije se vrača kot zrel košarkar

Pred pričetkom sezone 2016/2017 se je Bošnjak vrnil v Škofjo Loko, kjer je pod vodstvom takratnega trenerja Radeta Mijanovića odigral kar 30 tekem na slovenski prvoligaški sceni. Bole je na tekmo v povprečju na parketu preživel 22 minut, v tem času pa dosegal po 8,2 točke, 2,6 skoka in 0,6 podaje. Po končani sezoni je sledil nov odhod v tujino, in sicer v Italijo. Tam je 1 sezono igral za LaPetrol Menga Ceglie, zadnji dve pa preživel pri Monopoliju.

V Italiji sem pridobil predvsem odgovornost nosilca igre in s tem tudi pomembne izkušnje kako igrati pod pritiskom tako na domačih kot tudi gostujočih tekmah. Lahko rečem, da v Škofjo Loko prihajam kot zrel košarkar, ki svoje znanje pridobljeno v tujini lahko prenese na mlajše soigralce. V prvi sezoni pri naših zahodnih sosedih je Bošnjak v povprečju dosegal po 17,6 točke in 7 skoka na tekmo, v drugi 16,1 točke in 8 skokov, v zadnji pa 15,8 točke in 9,2 skoka.

Spregovoril je tudi o ciljih v prihajajoči sezoni, ko se bo skupaj s soigralci boril za odmeven rezultat v 2. SKL. Cilji so visoki. Želim si, da kot ekipa napredujemo iz tekme v tekmo. Verjamem, da lahko k tem s svojim znanjem pripomorem tudi sam, je dejal Bošnjak, ki se zaveda, da škofjeloška publika zna biti zahtevna. Borbenost je ena od lastnosti, ki mi je ne primanjkuje. Prav z borbeno igro za barve svojega kluba pa sem prepričan, da lahko prepričamo tudi naše navijače.
 
 
Boris Bošnjak je za LTH Castings nazadnje nastopal v sezoni 2016/17.

nazaj na seznam novic