KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Znani nasprotniki LTH Castingsa v 2. SKL za sezono 2020/21
slikcaTekmovalna sezona 2020/2021 v članski konkurenci se bo tako v 1. SKL kot tudi v 2. in 3. SKL predvidoma pričela že 26. septembra. V 2. SKL, kjer bo znova nastopila tudi škofjeloška ekipa LTH Castingsa, bo tudi v novi sezoni nastopalo 12 ekip.
Prispeval: Nejc Ziherl

Seznam ekip v 2. SKL za sezono 2020/2021:
AKK Branik
Celje
Gorica
Ilirija
Litija
Ljubljana
LTH Castings
Medvode
Mesarija Prunk Sežana
Portorož
Postojna
Troti

Sistem tekmovanja (vir: kzs.si):

V prvem delu tekmovanja sodeluje 12 ekip. Tekmovanje poteka po dvokrožnem ligaškem sistemu in razporedu, ki je določen na podlagi Bergerjeve tabele in izžrebanih številk.

V drugem delu v tekmovanju za naslov prvaka sodeluje osem ekip, ki v prvem krogu končnice (četrtfinale) igrajo na dve dobljeni tekmi, prav tako na dve dobljeni tekmi ekipe igrajo tudi drugem krogu končnice (polfinale) ter tretjem krogu končnice (finale). Zmagovalec finala v prihodnji sezoni nastopa v 1. SKL.

V drugem delu v tekmovanju za obstanek v 2. SKL sodelujejo štiri ekipe: deveto, deseto, enajsto in dvanajstouvrščena ekipa prvega dela tekmovanja. V tem delu tekmovanja ekipe odigrajo po dvokrožnem ligaškem sistemu (6 kol). Razpored tekem pripravi komisar lige na podlagi Bergerjeve tabele in razvrstitve ekip po prvem delu tekmovanja. Medsebojni rezultati sodelujočih ekip iz prvega dela se prenašajo, prenašajo se tudi morebitne odvzete točke zaradi registracije tekme po uradni dolžnosti vseh tekem prvega dela tekmovanja. Drugo, tretje in četrtouvrščena ekipa drugega dela tekmovanja za obstanek v 2. SKL (deseto, enajsto in dvanajstouvrščena ekipa 2. SKL) v prihodnji tekmovalni sezoni sodelujejo v tekmovanju 3. SKL.
 
 

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji