KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Nova zmaga v ligi UPC TELEMACH
slikcaKošarkarji TCG Loka kave so dosegli enajsto zmago v ligi UPC TELEMACH in so ob tej zmagi že zelo blizu uvrstitve v ligo za prvaka.
TCG Loka kava – Misel Postojnska jama 88-80 (24:16, 24:19, 21:24, 19:21)

Športna dvorana Poden, Škofja Loka
Gledalci: 450

Sodniki: Lindič Edvard (Ljubljana), Kolar Uroš (Ig), Šinkec Sandi (Nova gorica)
Tehnični delegat: Tovornik Danilo (Ljubljana)

Strelci:
TCG Loka kava: Ljubenovič 11 (2:2), Mezek 2, Finžgar 17 (4:4), Skok 12 (2:7), Jankovič 5, Troppan 10, Kovačević 13 (2:2). Eržen 18 (8:8).

Misel Postojnska jama: Misirača 22 (2:2), Dragšič 16 (4:4), Livajić 14, Glavaš 14 (4:5), Lorbek 9 (3:3), Turk 2 Petrovič 3 (1:2).

Kavarji so veliko bolje pričeli srečanje in bili v prvem delu gospodarji na igrišču. Dobro so igrali v obrambi in v napadu. Pri gostih iz Postojne sta najbolje pričela oba novinca v ekipi (Misiraća in Livajić), ki sta se edina pri gostih kosala z domačim napadom in povzročala preglavice domači obrambi. Prvi polčas je v celoti pripadel »kavarjem« in se je končal z rezultatom 48:35. Tudi v začetku tretje četrtine so bolje začeli domači košarkarji in naredili najvišjo prednost na srečanju (šestnajst točk razlike). V nadaljevanju je igra domače ekipe nekoliko padla in gostje so to znali izkoristiti. Predvsem Misiraća, ki je dokazal, da je prava okrepitev gostov pred nadaljevanjem lige in boja za obstanek postojnske ekipe v druščini najboljših košarkarskih ekip. Nekaj minut pred koncem tekme so se gostje približali na šest točk zaostanka, kaj več pa jim potem ni uspelo. Potezi srečanja sta bili sigurno atraktivno zabijanje Gregorja Jankoviča in blokada Simona Finžgarja nad Nejcem Glavašem. Ločani so znova dokazali, da so odlična ekipa in da so več kot zasluženo tako visoko na prvenstveni lestvici lige UPC TELEMACH.

Lepo število gledalcev je na koncu bučno zaploskalo domačim košarkarjem za novo zmago v domači dvorani. Kot zanimivost: zmago "kavarjev" si je ogledal tudi bivši trener Ločanov, sedaj trener Uniona Olimpije, Gašper Okorn. Poraz Postojna in slabo igro Klemena Lorbka pa sta si ogledala njegov oče Radovan Lorbek in brat Domen Lorbek.

Nasprotnik Ločanov v 19. krogu lige UPC TELEMACH je domžalska ekipa Helios, ki je včeraj v ligi NLB premagala Union Olimpijo. Tekma bo v sredo, 28.02. ob 19.00 uri v dvorani Komunalnega centra v Domžalah.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Gašper Potočnik, trener TCG – Loke kave: »Zmagali smo povsem zasluženo, čeprav igra ni bila ravno najboljša. A štejeta le točki in s tem skorajda že zanesljiv preboj v ligo za prvaka. Fantom čestitam za izjemno borbenost in zmago.«

Matic Vidic, trener Misli Postojnske jame: »Pokopale so nas lastne napake. Gostiteljem lahko za zmago le čestitam.«
 
 
Simon znova med najboljšimi na igrišču.

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji