KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Člani v Seženi do nove zmage.
slikcaV 15. krogu lige UPC TELEMACH so igralci TCG Loka kave uspeli premagati ekipo Kraški zidar Jadran Kras iz Sežane z rezultatom 70:62 (15:16, 15:19, 23:20, 9:15) in so dosegli pomembno zmago in novi dve pomembni prvenstveni točki.
Po začetnem ogrevanju in začetnih minutah, ko sta se ekipi izmenjavli v vodstvu so potem domači igralci naredili edino večjo prednost na tekmi. V 7. minuti so vodili z rezultatom 19:13. V drugi četrtini so še nekajkrat uspeli povesti minimalno, ves preostali del srečanja pa so imeli v rokah kvalitetnejši in izkušenejši gostje. Pri Kraškem zidarju se je še kako poznala odsotnost poškodovanega Vujoviča (zaradi nalomljenega palca desne roke bo odsoten vsaj mesec dni), sicer je po poškodbi zaigral Klarica, vendar so znali Ločani izkoristiti prepih pod košem Sežane ter večkrat zaključevati akcije z asistencami pod sam obroč (Troppan-Eržen in obratno). V zadnjih 10 minutah se je Sežancem uspelo še enkrat približati na 56:59, tekma je bila odločena že pred zadnjo minuto, ko so imeli gostje s košem Eržena najvišjo prednost 70:60, končni rezultat pa je postavil Lazarevski iz prostih metov. Ključ do zmage TCG Loke kave je bil v izredno dobrem pokrivanju domačega ostrostrelca Lazarevskega in izredno kolektivni igri.
Ločani so se odlično pripravili na napadalne in obrambne akcije domačinov.

V sredo 31.1. prihaja ob 20.00 uri v Škofjo Loko Geoplin Slovan. Bodo Ločani presenetili?

Izjavi trenerjev po tekmi:

Gašper Potočnik, trener TCG – Loke kave: "Kljub temu, da smo se po tem, ko se je v tretji četrtini zdelo, da imamo dve točki že v žepu, v finišu morali krepko namučiti, menim, smo zmagali povsem zasluženo. Odločila je naša dobra obramba, predvsem pa dejstvo, da smo zaustavili najboljšega sežanskega strelca Zorana Lazarevskega."

Sekule Popovič, trener Kraškega zidarja JK: "Nazadnje je zmagovalca navidez sicer odločila večja zbranost tekmecev v finišu, a po mojem mnenju je bilo ključno za naš poraz dejstvo, da pod košem nismo znali ustaviti Uroša Troppana in Simona Finžgarja. Škofjeločani so zasluženo zmagali, nam pa poleg prej omenjenega od rok ni šel niti met iz večje razdalje."

 
 
Primož Skok je odigral odlično tekmo. vir: KZS
Ločani so odlično ustavili Lazarevskega. vir: KZS
Tudi

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji