KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Po Omanu LTH Castings ostaja tudi brez Markovića
slikcaČlansko zasedbo LTH Castingsa je v preteklem tednu zapustil Urban Oman, ki se je vrnil k Helios Sunsem, zadnjo tekmo za škofjeloškega drugoligaša pa je v soboto v Portorožu odigral tudi Željko Marković.
Prispeval: Nejc Ziherl

197 centimetrov visoki Željko Marković, ki je julija letos dopolnil 22 let, je k škofjeloškem LTH Castingsu prestopil v drugem delu lanske sezone in se izkazal na obračunih, ko so »Ulitkarji« v Ligi Nova KBM lovili povratek med elito.

V letošnji sezoni je Marković zaigral na 7 drugoligaških tekmah in v povprečju na srečanje dosegal po 13,9 točke, dodal pa še 5,3 skoka, 1,7 podaje in 1 pridobljeno žogo. »Rad bi se zahvalil vodstvu KK Škofja Loka, še posebej pa trenerju Jaki Hladniku za zaupanje in ponujeno priložnost. V klubu sem se počutil odlično, a prvoligaški ponudbi zaradi svojih ambicij v košarki nisem mogel upreti. Klubu in soigralcem želim srečo v nadaljevanju sezone, upam pa, da se bo na Podnu kmalu znova igrala prvoligaška košarka,« je ob slovesu od škofjeloškega drugoligaša dejal Marković.

Ne odhaja daleč
Pred prihodom v Škofjo Loko je Marković nosil dres ECE Triglava, tudi po odhodu iz LTH Castingsa pa bo še naprej ostal na Gorenjskem. Po novem bo krilni košarkar branil barve Šenčurja Gorenjske gradbene družbe, kjer je v mlajših selekcijah že nastopal. Šenčurjani v zadnjem času pogosto segajo po košarkarjih iz LTH Castingsa. Pred kratkim sta se za enak korak odločila Jan Rebec in trener Rade Mijanović, v preteklosti pa sta v Škofji Loki nastopala tudi Gezim Morina in Dino Murić.

Željko hvala za vse, kar si v zaključku lanske in pričetku letošnje sezone za klub prispeval na parketu in izven njega. V nadaljevanju kariere ti želimo le najboljše!
 
 
Marković je v zaključku lanske in pričetku letošnje sezone bil pomemben član Hladnikove čete. (Foto: Igor Martinšek)

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji