Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Odeja
Kolektro SiXT S&T Obcina Peak Ines LTH Casting

Ekipo LTH Castingsa dopolnil Jakovina
slikcaŠkofjeloški drugoligaš LTH Castings je kot zadnjega novinca za prihajajočo sezono 2018/2019 v svoje vrste pripeljal nadarjenega 19-letnega Martina Jakovino, ki je v lanski sezoni nastopal za Pivko Perutnarstvo.
Prispeval: Nejc Ziherl

Martin Jakovina (197 cm, 1999) je v dosedanjem delu kariere večino časa igral v domači Pivki, kjer je članski dres prvič oblekel že leta 2014, ko je štel 15 let. V lanski sezoni je za Pivko Perutninarstvo v povprečju dosegal po 10,6 točke na srečanje, zadeva pa se, kakšen preskok zanj pomeni prehod iz 3. v 2. SKL: »Vesel sem, da sem dobil priložnot priključiti se tej ekipi. Želim si napredka, zato sem se tudi odločil za preskok iz 3. v 2. SKL. Verjamem, da bomo skupaj s fanti in štabom, s katerim smo se dobro ujeli, dosegli dober rezultat, tako da že komaj cakam zacetek sezone,« je ob prihodu v Škofjo Loko dejal mladi Pivčan, ki je v lanski sezoni kot posojeni košarkar igral tudi za mladinsko ekipo Ježice A.

Jakovina, ki se najbolj domače počuti na položaju krilnega košarkarja, je tako po Matiji Vravniku, Nacetu Frelihu, Urbanu Omanu, Maticu Veselu, Binetu Prepeliču, Luki Kurešu in Vidu Mehletu postal še 8. novinec članski ekipi LTH Castingsa. Škofjeločani, ki bodo tudi v prihajajoči sezoni nastopali v 2. SKL in Pokalu Spar, so s prihodom Jakovine zaključili s kadrovanjem za sezono 2018/19. Ob zgoraj omenjeni osmerici bodo dres škofjeloškega drugoligaša še naprej nosili Matevž Bertoncelj, Boris Jeršin, Tilen Jugovic, Željko Marković, Vjekoslav Petrović in Tim Sočak.

Prvi obračun v novi sezoni bodo Škofjeločani pod taktirko trenerja Jake Hladnika odigrali v soboto, 6. oktobra, v Grosupljem, na domačem parketu pa se bodo prvič predstavili teden dni kasneje, v soboto, 13. oktobra, ko bodo v ŠD Poden pripotovali košarkarji Mesarije Prunk Sežane.
 
 
V konkurenci mladincev je Jakovina lani nosil dres Ježice. (Foto: KK Ježica)

nazaj na seznam novic