Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Odeja
Kolektro SiXT S&T Obcina Peak Ines LTH Casting

V Škofji Loki še dva nova obraza
slikcaPo tem, ko je postalo jasno, da bosta za LTH Castings tudi v prihajajoči sezoni nastopala Jeršin in Petrović, se je vodstvo škofjeloškega kluba za sodelovanje dogovorilo še z dvema košarkarjema. Novi okrepitvi LTH Castingsa sta postala Luka Kureš in Vid Mehle.
Prispeval: Nejc Ziherl

Luka Kureš (192 cm, 1998) je v zadnjih nekaj sezonah nosil dres Ljubljane, ekipe, ki je v lanski sezoni med člani tako kot LTH Castings nastopala v 2. SKL. Pod taktirko trenerja Marka Maraviča je na tekmo v povprečju na parketu prebil 25 minut, v tem času pa dosegal po 7,3 točke, 2,4 skoka in 1,7 podaje. Izkazal se je tudi na obračunu proti LTH Castingsu, odigranem v ŠD OŠ Alojzija Šuštarja, ko je dosegel 12 točk. Kureš se najbolje počuti na položaju organizatorja igre in branilca, pred prihodom v Ljubljano pa je nosil še dres Parkljev.

Tako kot Kureš se na položaju branilca dobro znajde tudi Vid Mehle (195 cm, 1998), ki bo v Škofji Loki znova poizkušal najti tiste prave občutke pod obroči. Nekdanji košarkar Grosupljega in Slovana v zadnjem letu in pol namreč ni nastopal zaradi poškodbe tetive. Pred poškodbo je Mehle med drugim nastopal skupaj z mnogimi nekdanjimi košarkarji LTH Castingsa in sicer kot košarkar Srednje upravne in administrativne šole Ljubljana, s katero je leta 2016 postal prvak srednjih šol.

Izjavi obeh novincev ob prestopu k LTH Castingsu:
Luka Kureš: »Veseli me, da se mi je ponudila priložnost zaigrati v klubu z bogato klubsko tradicijo, predvsem na področju razvoja mladih igralcev. Verjamem, da lahko s svojimi izkušnjami, energijo in timskim duhom kvalitetno pripomorem ekipi pri doseganju zastavljenih ciljev. Priložnost, igrati v ekipi, ki jo krasijo vrednote kot so, na eni strani mladost na drugi pa izkušenost, mi omogoča dobre temelje za nadaljnji košarkarski kot tudi osebnostni razvoj. Trenerju in vodstvu kluba bi se rad zahvalil za zaupanje, ki ga bom seveda skupaj s soigralci moral upravičiti na igrišču. Verjamem, da lahko tudi letos posegamo po najvišjih mestih

Vid Mehle: »V Škofji Loki se počutim zelo domače, zato sem še toliko bolj vesel, da sem dobil priložnost zaigrati za ta klub. Želja je, da si naberem čim več izkušenj in napredujem tako na individualni kot tudi ekipni ravni. Ekipa je mlada, željna napredovanja in dokazovanja, konkurenca v ligi pa je kar velika, zato mislim, da nas čaka zanimiva in razburljiva sezona.«
 
 
Luka Kures (desno) je v lanski sezoni enkrat uspešno zaigral tudi proti LTH Castingsu.
Vid Mehle se na teren vrača po poškodbi. (Foto: SUAŠ Ljubljana)

nazaj na seznam novic