KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Za LTH Castings tudi trio iz Domžal
slikcaČlanska ekipa škofjeloškega LTH Castingsa počasi, a vztrajno dobiva končno podobo. Že tako mlada zasedba postaja še mlajša s prihodom trojice igralcev iz domžalskih Helios Sunsev, Matica Vesela, Urbana Omana in Bineta Prepeliča.
Prispeval: Nejc Ziherl

V sodelovanju s KK Helios Suns v Škofjo Loko prihajajo trije košarkarji, ki bodo v sezoni 2018/19 nosili dres članske ekipe LTH Castingsa. "Ulitkarji" so postali Matic Vesel, Urban Oman in Bine Prepelič, trio, ki skupaj šteje le 56 let, te dni pa pod vodstvom trenerja Jake Hladnika že dviga svojo pripravljenost v Športni dvorani Poden.

Najstarejši novi član LTH Castingsa je Matic Vesel (206 cm, 1998), ki je februarja dopolnil 20 let. Lansko leto se je reprezentant mlajših selekcij podal čez lužo, kjer je nosil dres univerzitetne ekipe Ilini iz Ilinoisa. Motivacije za nastopanje v 2. SKL mu ne primanjkuje: »Zelo sem vesel in zadovoljen, ker sem dobil priložnost pri KK Škofja Loka. Imamo zelo mlado ekipo, kateri bo igranje v 2. SKL zelo koristilo. Z nekaterimi fanti smo že igrali skupaj, zato se začetka nove sezone še toliko bolj veselim,« je ob prestopu v Škofjo Loko povedal Vesel.

Da mu lahko igranje v dresu LTH Castingsu koristi tako kot njegovim predhodnikom Blažu Mesičku, Aleksandru Laziću, Vlatku Čančarju, Janu Rebcu, Janu Dorniku, Davidu Kralju in še mnogim v preteklosti, se zaveda tudi Urban Oman (198 cm, 1998): »Zahvaljujem se KK Škofja Loka za ponujeno priložnost. V klubu že dlje časa uspešno delajo z mladimi igralci, kar pri nas predstavlja še toliko večjo željo po dokazovanju. Zame je to možnost za dodaten napredek v igri, za dosežen ekipni cilj pa bo potrebna velika mera dela in truda.« Tako kot Vesel je tudi Oman formo poleti pilil v dresu reprezentance mlajših članov, kateri sta tudi novinca LTH Castingsa izrazito pomagala do preboja v elitno divizijo A.

Ob Omanu je članska ekipa LTH Castingsa s novimi okrepitvami na položaju krilnega košarkarja postala močnejša tudi za Bineta Prepeliča (200 cm, 2001), bratranca zaenkrat bolj znanega člana zlate slovenske generacije Klemna Prepeliča. Tudi Bine je že pri 17 letih spisal uspešno reprezentančno zgodbo, saj se je skupaj s soigralci v Skopju uvrstil v veliki finale in Slovenijo popeljal nazaj v divizijo A. Pred prihodom v Domžale je Prepelič nosil dres tretjeligaša Bistrice, v katerem je v povprečju na tekmo dosegal po 18,5 točke. O ciljih in željah pred novo sezono pa je Prepelič dejal: »V letošnji sezoni pričakujem, da se bom na tekmah izkazal dobro in si predvsem nabral novih izkušenj, ki bi mi lahko dodobra pripomogle k temu, da bi se v naslednjih sezonah preizkusil tudi v višjih ligah.«

Matic, Urban in Bine, dobrodošli! #skupajnaprej
 
 
Urban Oman je lansko leto zbral ogromno nastopov za člane Helios Sunsev. (Foto: helios-suns.si)
Matic Vesel je v karieri že nastopal tudi na onkraj luže. (Foto: Gašper Papež)
Za Škofjeločane od sedaj naprej tudi Bine Prepelič (v belem dresu). (Foto: Domžalec.si)

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji