Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Odeja
Kolektro SiXT S&T Obcina Peak Ines LTH Casting

V reprezentanci U16 dva košarkarja LTH Castingsa!
slikcaSlovenska moška reprezentanca U16 bo v mesecu avgustu nastopala na evropskem prvenstvu v Srbiji, na širši seznam 18 kandidatov za nastop na Eurobasketu pa je selektor Dejan Gašparin uvrstil tudi dva košarkarja LTH Castingsa Naceta Freliha in Tilna Jugovica.
Prispeval: Nejc Ziherl

Dobro delo v mlajših selekcijah Košarkarskega kluba Škofja Loka ni ostalo neopaženo. Po tem, ko smo že poročali o uvrstitvi Jana Dornika, Jana Strmčnika in Davida Kralja na širši spisek reprezentantov U20, se lahko LTH Castings pohvali z dvema svojima košarkarjema tudi na širšem spisku kandidatov za nastop na EP 2018 v Srbiji v izbrani vrsti Slovenija U16.

Mesto med izbranci za nastop v Novem Sadu si bosta poizkušala priboriti Nace Frelih in Tilen Jugovic, ki sta v letošnji sezoni za LTH Castings nastopala tako v dresu kadetske kot tudi mladinske ekipe. Jugovic je nekaj nastopov zbral tudi za člane, v prihodnji sezoni pa bosta kot 16-letnika znova igrala pomembno vlogo v večih selekcijah LTH Castingsa.

Na KZS-ju so zapisali:
"V pripravljalnem obdobju, ki bo trajalo dober mesec, bo reprezentanca odigrala deset pripravljalnih tekem. Ob koncu prvega cikla slovensko reprezentanco čakata dve tekmi proti Madžarski. Sredi meseca julija sledi gostovanje v Srbiji, kjer se bodo, poleg dveh obračunov proti domači reprezentanci, Slovenci srečali še s Švicarji. Ob koncu meseca se bodo varovanci Dejana Gašparina udeležili še močnega turnirja v Italija (Italija, Nemčija in Francija). Pred odhodom na prvenstvo v Srbijo se bodo naši košarkarji še dvakrat srečali z Bosno in Hercegovino.

Tekmeci Slovenije v skupinskem delu evropskega prvenstva bodo Izraelci, Litvanci in Črnogorci."


Fanta, čestitke in srečno!
 
 
Srečno Nace in Tilen!

nazaj na seznam novic