Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Odeja
Kolektro SiXT Aktiva skupina Obcina Peak Ines LTH Casting

NAPOVEDNIK: Hladnikova četa na Podnu pričakuje Laščane
slikcaV četrtek, 8. marca, ekipo škofjeloškega LTH Castingsa čaka prva domača tekma v drugem delu sezone, ko se Škofjeločani borijo za povratek v elitno slovensko košarkarsko ligo. V Športno dvorano Poden prihajajo Laščani, ki so še pred dvema sezonama nastopali v finalu Lige Nova KBM.
Prispeval: Nejc Ziherl

Člani, Liga Nova KBM za obstanek, 2. kolo, ŠD Poden, četrtek, 08.03.2018
LTH Castings - Zlatorog Laško (19.00)

V sezoni 2015/16 sta se moštvi LTH Castingsa in Zlatoroga iz Laškega med seboj pomerili za mesto v polfinalu elitne slovenske košarkarske lige, tokrat pa se bosta pomerili v boju za napredovanje oz. obstanek v elitni druščini. Škofjeločani so drugi del sezone pričeli s porazom na gostovanju v Podčetrtku, bolje pa so v ta del sezone krenili Laščani, ki jih tudi v letošnji sezoni vodi Aleš Pipan. Nekdanji selektor slovenske moške članske reprezance je s svojimi varovanci zabeležil visoko zmago s 86:64 proti Mesariji Prunk iz Sežane, z 18 točkami in 6 skoki pa se je izkazal Miloš Miljković. Izkušeni krilni center je v letošnji sezoni s povprečjem 6,3 skoka na tekmo najboljši skakalec Laščanov, največ točk, 12,3 v povprečju na obračun, pa dosega 20-letni Nejc Barić. Pri Škofjeločanih je v odlični formi 19-letni Jan Dornik, ki je v Podčetrtku 21 točkam dodal še kar 14 skokov in 3 blokade. Vloga absolutnega favorita pred obračunom pripada gostom, na kar opozarja tudi trener domačih Jaka Hladnik, ki pa si želi predvsem dobre predstave svojih fantov in čim bolj zapolnjene tribune v Športni dvorani Poden.

Izjava trenerja LTH Castingsa Jake Hladnika pred tekmo:
»Vloga absolutnega favorita tokrat pripada Laščanom, ki so svojo moč pokazali že s prepričljivo zmago nad Sežanci. A favoriti ne zmagujejo vedno. Za našo mlado ekipo bo to nova odlična izkušnja za naprej. Dali bomo vse od sebe, da s svojo predstavo prikažemo, da znamo igrati dobro košarko in prepričamo gledalce na tribuni ŠD Poden. Želim si, da nas Škofjeločani in Škofjeločanke pridejo podpret v čim večjem številu.
 
 
LTH Castings ali Zlatorog Laško? Se vidimo na Podnu! #skupajnaprej
Jaka Hladnik vlogo abolutnega favorita prepušča gostom. (foto: Igor Martinšek)

nazaj na seznam novic