Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Odeja
Kolektro SiXT Aktiva skupina Obcina Peak Ines LTH Casting

NAPOVEDNIK: V vlogi najmlajše ekipe v boj za elito
slikcaS prvim petkom v marcu se za Škofjeločane pričenja drugi del sezone, v katerem se bo LTH Castings kot najmlajša ekipa poizkušal zoperstaviti Zlatorogu, Hopsom, Termam Olimie, Mesariji Prunk iz Sežane in Celju. Za začetek »Ulitkarje« čaka gostovanje v Podčetrtku.
Prispeval: Nejc Ziherl

:::Spremljaj tekmo v živo::: (za spremljanje tekme v živo klikni "v živo").

Liga Nova KBM za obstanek, 1. kolo, ŠD Podčetrtek, petek, 02.03.2018
Terme Olimia Podčetrtek - LTH Castings (19.00)

Danes mineva 13 dni odkar si je škofjeloška ekipa LTH Castingsa v tekmi zadnjega kola 2. SKL za moške z zmago proti Parkljem zagotovila mesto v Ligi Nova KBM za obstanek. Glede na to, da se bodo Škofjeločani v tem delu tekmovanja borili za napredovanje v višji rang tekmovanja, je ime lige malenkost ponesrečeno, a nič zato. Sedaj je LTH Castings znova del Lige Nova KBM, v kateri bo odigral vsaj 10 tekem, v primeru, da tekmovanje zaključi na 1. ali 2. mestu, pa bo član elitne druščine tudi v prihodnji sezoni 2018/19.

Škofjeloška ekipa s povprečno starostjo 20,5 let
Četa Jake Hladnika je v skupini, kjer se moči merila z Zlatorogom Laškim, Hopsim Polzelo, Termam Olimie Podčetrtkom, Mesarijo Prunk Sežano in Celjem, daleč z naskokom najmlajša. Povprečna starost ekipe namreč znaša le 20,5 let, najizkušenejše moštvo pa je prav prvi nasprotnik Škofjeločanov - ekipa Term Olimie, ki v povprečju šteje 23,4 leta. Moštvi sta se dvakrat v letošnji sezoni že pomerili, zanimivo pa je, da sta obe slavili zmago na gostovanju. Škofjeloška ekipa je oktobra lani v Podčetrtku bili boljši za 5 točk (78:83), Podčetrtčani pa so se jim za poraz oddolžili dva meseca kasneje v ŠD Poden, kjer je bil končni rezultat 49:73.

Izjavi trenerjev obeh ekip pred tekmo:
Tihomir Tabak, trener Term Olimia Podčetrtka: »Prvi del sezone lahko ocenim z odliko. Čestital bi igralcem ter se zahvalil klubski upravi in sponzorjem. Postali smo prvaki 2. SKL, kar pa je v tej sezoni drugotnega pomena. Upam, da v takšnem ritmu nadaljujemo tudi v drugem delu. Favoriti Lige za obstanek so nesporno Hopsi in Zlatorog, mi pa bomo iskali priložnost za presenečenje. LTH je mlada, urejena ekipa, ki igra hitro košarko. Moštvo iz Škofje Loke je edino, ki nas je v prvem delu premagalo v Podčetrtku. Naredili bomo vse, da se jim oddolžimo za ta poraz. Zavedamo se, da nam ne bo lahko. Vabim ljubitelje košarke, da nas pridejo podpret v čim večjem številu tudi v drugem delu sezone.«

Jaka Hladnik, trener LTH Castings: »Z uvrstitvijo v tekmovanje, ki nam lahko prinese povratek med elito, smo ne le izpolnili pričakovanja pred sezono, ampak jih celo presegli. Ne smemo pozabiti, da z izjemo Borisa Jeršina in Vjekoslava Petrovića v ekipi ni starejšega od 22 let. Za tako mlade fante bodo obračuni s prvoligaškimi klubi izjemno pomembna izkušnja za naprej. Že takoj v prvem kolu se podajamo na gostovanje k najizkušenejši ekipi v Podčetrtek, kamor pa ne odhajamo z belo zastavo. Enkrat v tej sezoni smo se tam že veselili zmage in naredili bomo vse, da bi presenetili tudi tokrat.«
 
 
Škofjeločani so v prvem delu tekmovanja kot edini iz Podčetrtka odnesli dve točki. (Foto: Igor Martinšek)

nazaj na seznam novic