KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

NAPOVEDNIK: Hladnikova četa na gostovanje k vročemu Portorožu
slikcaTako pred člani LTH Castingsa kot tudi pred kadeti in kadetinjami košarkarskega kluba Škofja Loka so zadnje tekme v koledarskem letu 2017. Člani v soboto odhajajo na gostovanje k vročemu Portorožu, kadete in kadetinje pa že dan prej čaka obračun v Ljubljani oz. na Trati.
Prispeval: Nejc Ziherl

Člani, 2. SKL, 13. kolo, ŠD Lucija (Portorož), sobota, 21.12.2017
Portorož - LTH Castings (20.00)

Članska ekipa LTH Castingsa je po šestih zaporednih zmagah v prejšnjem krogu doživela poraz na domačem obračunu proti Termam Olimie iz Podčetrtka, a na lestvici 2. SKL za moške kljub temu ostali na visokem 2. mestu. Odličen niz pa v zadnjem času beleži tudi tokratni nasprotnik Škofjeločanov. Portorožani so v zaključku meseca novembra naredili menjavo na trenerskem stolčku, kamor se je vrnil Konstantin Subotić. Na prvi tekmi pod njegovim vodstvom so Primorci izgubili proti Ljubljani, zdaj pa se nahajajo v nizu štirih zaporednih zmag. Na kar treh omenjenih tekmah so Portorožani ugnali ekipo z zgornjega dela lestvice. Prvo medsebojno tekmo v letošnji sezoni so v ŠD Poden prepričljivo dobili Škofjeločani, ki so se oktobra veselili zmage s 74:50, z 20 točkami pa se je izkazal Jan Strmčnik. Gostje so imeli v svojih vrstah izjemno razpoloženega Adina Kavgiča, ki je tekmo končal pri 16 točkah in 16 skokih, kar 6-krat v letošnji sezoni pa obračun že končal z dvojnim dvojčkom. Portorožani so kasneje postali močnejši za 22-letnega Ukrajinca Vadyma Prokopenka, ki v povprečju na tekmo zbere 13,9 točke in 9,4 skoka, kar ga uvršča na mesto 3. najboljšega skakalca lige. V ŠD Lucija nas brez dvoma čaka izjemno zanimiva tekma klubov, ki sta še lani nastopala v elitni slovenski košarkarski ligi.

Izjava trenerja LTH Castingsa Jake Hladnika pred tekmo:
»Odhajamo na gostovanje k trenutno zagotovo eni najbolj vročih ekip v 2. SKL. Tri zmage od štirih v nizu so Portorožani zabeležili proti ekipam z zgornjega dela lestvice, kar jasno kaže na to, kako samozavestni so trenutno Primorci. Tudi mi si po slabše odigranem obračunu proti Podčetrtčanom želimo dobre predstave in koledarsko leto 2017 zaključimo na najboljši možen način – z zmago.«



ŠE PREOSTALE TEKME MLAJŠIH SELEKCIJ V DECEMBRU:

Petek, 22.12.2017
Kadeti (U17), 1. SKL, drugi del, skupina A2, 5. kolo, dvorana ŠD OŠ Alojzija Šuštarja (Ljubljana)
Ljubljana A – LTH Castings (17.30)

Četa Petra Hartmana bo v petek gostovala pri Ljubljani A, s katero se je dvakrat že pomerila tudi v prvem delu sezone. Na domačem terenu v ŠD Trata so Škofjeločani uspeli ugnati Ljubljančane, tudi slednji pa so bili na domačem parketu boljši od nasprotnika. Škofjeločani imajo v drugem delu sezone kar nekaj težav s poškodbami in še vedno čakajo na prvo zmago. Lahko tokrat presenetijo v Ljubljani?

Kadetinje (U17), 1. SKL, drugi del, skupina 1B, 13. kolo, ŠD Trata
Ines – Ježica B (17.00)

Kadetinje Ines bodo na domačem parketu lovile četrto zmago v nizu. Ker so Škofjeločanke v prvem delu sezone dvakrat klonile proti Lediti, so v drugi del prenesle dva poraza, po treh zaporednih zmagah v drugem delu pa so se v skupini 1B prebile že na 3. mesto. Tokratni nasprotnik bo Ježica B, ki je v drugem delu sezone izgubila proti Akson Iliriji B, a že na naslednji tekmi ugnala vodilno Ledito.
 
 
Trener LTH Castingsa Jaka Hladnik si želi leto 2017 zaključiti z zmago. (foto. Igor Martinšek)

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji