KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

OKREPITVI: Člana LTH Castingsa tudi Dornik in Gabrijel
slikcaLTH Castings, ki bo v letošnji sezoni nastopal v 2. SKL, po napovedih pomlajuje člansko ekipo. Po 17-letnem Timu Sočaku je škofjeloški klub moštvu Jake Hladnika dodal še 19-letna Jana Dornika in Ninija Gabrijela.
Prispeval: Nejc Ziherl

Košarkarja, ki skupaj štejeta 38 let, v zadnjih dneh v Športni dvorani Poden že pridno trenirata pod taktirko Jake Hladnika, kljub svoji mladosti pa imata oba košarkarja že nekaj izkušenj s člansko košarko. Nini Gabrijel je v zadnjih dveh sezonah nastopal za člansko ekipo iz Grosupljega, medtem ko je Jan Dornik v sezoni 2015/16 odigral nekaj tekem v 3. SKL za Union Olimpijo mladi.

Gabrijel, ki igra na položaju organizatorja igre, se je skozi mlajše selekcije prebijal pri Grosupljem. V lanski sezoni je za mladinsko ekipo pod vodstvom Predraga Milovića v 1. A SKL v povprečju dosegal po 18,6 točke na srečanje, medtem ko je v članskem dresu odigral 21 tekem v 2. SKL in v 19 minutah, kolikor jih je v povprečju prebil na parketu, beležil po 7,8 točke, 2 skoka in 2,3 podaje.

Na položaju branilca se bo v letošnji sezoni v dresu LTH Castingsa poizkušal dokazati 196 centimetrov visoki Jan Dornik, ki je formo čez poletje pilil v reprezentanci do 20 let in kandidiral za nastop na Eurobasketu na Kreti, a pod vodstvom Aleksandra Sekulića ni prišel v izbor 12 košarkarjev, ki so nastopili v Grčiji. Košarkar, ki je zrasel v Triglavu, je v članski konkurenci debitiral v sezoni 2015/16 v 3. SKL, v lanski sezoni pa je nastopal le za mladinsko ekipo Union Olimpija zeleni.
 
 
Jan Dornik je v letošnjem poletju formo pilil v mladinski reprezentanci. (foto: kzs.si)
Gabrijel ima za seboj že dve članski sezoni. (foto: KK Grosuplje)

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji