KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

VRAČA SE: Po 11 letih spet za LTH Castings
slikcaLTH Castings v zadnjih dneh pospešeno krepi svoje moštvo, ki bo v tej sezoni nastopalo v 2. SKL. Dres škofjeloškega kluba bo znova oblekel stari znanec obročev v ŠD Poden, 203 centimetre visoki krilni košarkar Jernej Mihalič, ki je nazadnje igral v Franciji.
Prispeval: Nejc Ziherl

Po tem, ko se je LTH Castings okrepil na položaju krilnega centra (Tomo Čajič) in organizatorja igre (Boris Jeršin), je trener Jaka Hladnik dobil še igralca na položaju krila. V ŠD Poden bo namreč v vlogi domačega košarkarja v letošnji sezoni nastopal 32-letni Jernej Mihalič, ki je dres škofjeloškega kluba nosil že v sezoni 2005/06, ko si je z odličnimi predstavami priboril tudi mesto na tekmi vseh zvezd (»All stars«). »Na Škofjo Loko imam lepe spomine, saj je bilo to prvo mesto, v katerem sem dobil priložnost za dokazovanje v takratni 1. A SKL,« je povratek v kraj pod Lubnikom komentiral Mihalič. Pred tem je Jernej nastopal za Union Olimpijo, s katero je v sezoni 2004/05 dvignil tudi lovoriko za naslov državnih prvakov, prav tako pa branil tudi barve slovenske reprezentance do 20 let.

Posvetil se je študiju, a brez košarke ne gre
Košarkar, ki s svojo višino lahko zaigra tako na krilnem položaju kot tudi na položaju branilca, je kasneje v Sloveniji uspešno nastopal še za Elektro Šoštanj, Helios Domžale, Parklje in Luko Koper, nazadnje pa je leta 2011 igral na severu Francije, kjer je v tretji ligi nosil dres Denaina. »Takrat smo začeli delati na turističnem projektu, ki je kasneje postal Megabon, letos pa me čaka zadnje leto študiranja magisterija Mednarodnega poslovanja na Doba Fakulteti,« je svojo odsotnost s košarkarskih igrišč pojasnil Jernej, ki pa je košarkarsko igro vseeno preveč pogrešal, da bi jo popolnoma opustil: »V letošnji sezoni pričakujem, da se po dolgi odsotnosti z igrišč vrnem v košarkarsko formo ter s tem pomagam ekipi, da doseže zastavljene cilje tako na področju razvoja mladih košarkarjev kot tudi rezultatsko,« pa je Ljubljančan spregovoril o pričakovanjih o sezoni. Spomnimo, slednja se za Škofjeločane prične 7. oktobra.
 
 
Jernej Mihalič se vrača na košarkarski parket. (foto: youtube.com)

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji