KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

OKREPITEV: Dirigentsko palico v Škofji Loki prevzema Jeršin
slikcaŠkofjeloški LTH Castings, ki bo v prihajajoči sezoni 2016/17 nastopal v 2. SKL, ima novega košarkarja. Po povratniku Tomu Čajiču, je zdaj postalo jasno, da bo dres »Ulitkarjev« nosil tudi izkušeni branilec Boris Jeršin, ki je nazadnje igral za Šenčur Gorenjsko gradbeno družbo.
Prispeval: Nejc Ziherl

32-letni Boris Jeršin bo po štirih uspešnih sezonah v dresu Šenčurja Gorenjske gradbene družbe zapušča Šenčurjane, a ostaja na Gorenjskem. Novega delodajalca je našel v LTH Castingsu, s katerim bo poizkušal doseči čim boljši rezultat v 2. SKL, predvsem pa s svojimi bogatimi izkušnjami pomagati pri razvoju mladih košarkarjev. Nazadnje, ko je 183 centimetrov visoki Jeršin nastopal v tej ligi, je imel izjemno pomembno vlogo in med drugim ekipo popeljal med elito. Nekdanji član Union Olimpije, Triglava, Elektre, Parkljev, Grosupljega in nazadnje Šenčurja, je v svoji bogati karieri nosil tudi dres slovenske reprezentance in sicer na evropskem prvenstvu U20 v Moskvi.

S Hladnikom sodeloval tudi v Bakuju
V novi sezoni bo košarkar, ki si je prebivališče našel v Grosupljem, tako znova sodeloval z novopečenim trenerjem Škofjeločanov Jako Hladnikom, s katerim je v preteklosti že večkrat sodeloval, med drugim tudi na evropskih igrah v Bakuju v 3x3 košarki, kjer je Hladnik prav tako vodil reprezentanco Slovenije. V pretekli sezoni je bil Jeršin standardni član prve peterke v Šenčurju, v povprečju pa je na tekmo dosegal po 5,6 točke, 2,3 skoka in 3 podaje.

V spodnjem videu si lahko ogledate, kako je leta 2015 v dresu Šenurja sam v zadnjih sekundah zrežiral preobrat proti Rogaški.
VIDEO: Jeršin v 18 sekundah matiral Rogaško
 
 
Jaka Hladnik in Boris Jeršin bosta znova združila moči. (foto: fiba.com)
Jeršin je bil zadnje sezone pomemben član Šenčurja. (foto: KZS.SI)

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji