Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Odeja
Kolektro SiXT Aktiva skupina Obcina Peak Ines LTH Casting

»Ulitkarje« bo vodil Jaka Hladnik
slikcaČlanska ekipa LTH Castingsa je dobila novega trenerja. Po enem letu na Primorskem se v Škofjo Loko vrača Jaka Hladnik, ki bo na mestu glavnega trenerja zamenjal Radeta Mijanovića. S pripravami na novo sezono, ki se za drugoligaše prične 7. oktobra, bodo »Ulitkarji« pričeli 16. avgusta.
Prispeval: Nejc Ziherl

Nekdanji košarkar, ki je nekaj svojih let preigral tudi kot član domače ekipe v ŠD Poden, se je zadnja leta popolnoma posvetil trenerskemu poslu. V vlogi glavnega trenerja članske ekipe je 35-letni Kranjčan debitiral prav v Škofji Loki in sicer v sezoni 2012/13 kot trener Odeje, s katero je v 1. SKL za ženske na 20 tekmah zabeležil 4 zmage. Še pred tem je pomembne izkušnje nabiral v mlajših selekcijah KK Stražišče.

Kmalu je sledila selitev v moško košarko, kjer je ob koncu sezone 2012/13 ob odhodu Saše Dončića z mesta glavnega trenerja priskočil na pomoč takratnemu prvemu trenerju Petru Hartmanu. Zgodba Jake Hladnika v KK Škofja Loka se je nadaljevala leta 2014/15, ko je v vlogi pomočnika Gašperju Potočniku člansko ekipo LTH Castingsa iz 2. SKL popeljal med slovensko košarkarsko elito. Konec tiste sezone je Hladnik doživel tudi krst v vlogi glavnega trenerja na moški članski tekmi, saj je ob odsotnosti Potočnika vodil tekmo zadnjega kroga proti Parkljem. V dvorani na Ježici so Škofjeločani takrat slavili zmago s 105:81. Leto dni kasneje je Hladnik skupaj z Aleksandrom Sekulićem v Škofji Loki sestavil eno najbolj uspešnih sezon v zadnjih letih. LTH Castings se je namreč prebil vse do četrtfinala Lige Nova KBM, kjer se je odlično upiral favoriziranim Laščanom. Po koncu uspešne sezone 2015/16, se je naveza Sekulić-Hladnik odpravila k Sixt Primorski, ki je lansko leto zasedla končno 7. mesto.

Začetek priprav pred vrati
Škofjeloški LTH Castings, ki je po dveh sezonah nastopanja v Ligi Nova KBM izpadel v 2. SKL, bo novo sezono pričel v soboto, 7. oktobra, ko se bodo Škofjeločani podali na gostovanje k prav tako »novopečenemu« drugoligašu v Podčetrtek, Jaka Hladnik pa bo svojo ekipo prvič zbral v sredo, 16. avgusta.
 
 
V preteklosti je Jaka vodil člansko ekipo Odeje. (foto: kosarka.si)
V sezoni 2015/16 je bil v Škofji Loki v pomoč Aleksandru Sekuliću.

nazaj na seznam novic