KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Kalan novi predsednik KK Škofja Loka
slikcaKošarkarski klub Škofja Loka v novo sezono vstopa z novim predsednikom kluba. Žal že pokojnega Janeza Gabra bo zamenjal Anže Kalan, ki v klubu deluje že četrt stoletja, zdaj pa je pred njim nov izziv.
Prispeval: Nejc Ziherl

Odvrniti domače otroke z ulic, nanje prenesti naučene človeške in športne vrednote, vnovična vzpostavitev ženske mladinske in članske ekipe, povratek moške članske ekipe med slovensko košarkarsko elito in nadgradnja organiziranosti so le nekatere od nalog, za katere si bo novopečeni predsednik Anže Kalan skupaj s podpredsednikom, direktorjem kluba in izvršnim odborom kluba prizadeval, da se v čim večji meri izpolnijo. 42-letni Škofjeločan se košarki v domačem kraju posveča že od malih nog. Sin Jara Kalana, nekdanjega direktorja Smučarske zveze Slovenije, je poleg alpskega smučanja v mlajših selekcijah igral košarko, v trenerske vode pa ga je povabil sedanji NBA skavt Lojze Milosavljević, ki je takrat v klubu deloval kot glavni trener mladinske ženske ekipe, Kalana pa je povabil za pomočnika trenerja. Kasneje je Kalan trenerske izkušnje nabiral še kot pomočnik zdajšnjemu direktorju kluba Igorju Dolencu, nekaj let pa je samostojno vodil ekipo mlajših pionirjev.

Od Dneva košarke do reprezentančnih tekem in tudi ProBaksetball Campa
Po nekaj letih, ki jih je Kalan preživel v vlogi trenerja, se je odločil za nov izziv. Pripadla mu je vloga v izvršnem odboru kluba, izkušnje pa je nabiral na mnogih področjih. Kot predstavnik za stike z javnostmi je klub uspešno predstavil širši košarkarski javnosti, opravljal je vlogo uradnega napovedovalca na domačih tekmah, v veliko pomoč pa je bil tudi pri promociji in marketingu kluba, ki organizirano deluje že od leta 1954. Njegov prvi večji projekt je bil Dan košarke v Škofji Loki leta 1995, kjer so kot prvi v Sloveniji pričeli igrati ulično košarko. Takrat bolj za zabavo kot zares, saj so se gledalcem, ki so popolnoma zapolnili Mestni trg v središču Škofje Loke s košarkarskimi vrlinami predstavili politiki, hokejisti Olimpije in Jesenic in še nekateri znani Slovenci. Sledile so kvalifikacije za 13. evropsko prvenstvo za kadetinje, evropsko prvenstvo za mladinke v letu 2002, mednarodne tekme reprezentanc različnih starostnih skupin, zaključni turnir Pokala Spar, Superpokal, Dan slovenske moške košarke, med drugim je vsa ta leta v živo prenašal tekme za Radio Sora. Leta 2011 je Anže Kalan opravljal tudi vlogo direktorja ProBasketball Campa, katerega idejni oče je bil prav tako Lojze Milosavljević, istega leta je s strani Zavoda za šport Škofja Loka prejel tudi srebrno priznanje za uspešen prispevek k razvoju športa v Občini Škofja Loka, vrsto let pa je aktivno sodeloval tudi kot član združenja prvoligašev na Košarkarski zvezi Slovenije.

Izjava novega predsednika kluba ob izvolitvi:
»KK Škofja Loka je društvo, ki organizirano trenira in igra košarko v Škofji loki že vse od leta 1954. Najprej bi se rad zahvalil vsem generacijam, ki so toliko let delale na tem, da naše društvo obstaja in uspešno deluje. Smo eden redkih klubkov v Sloveniji, ki premore tako ženske in moške selekcije. V preteklosti smo se že predstavili na evropski košarkarski sceni, člani v Koračevem pokalu, članice v pokalu Lilliane Ronchetti, kar nekaj sezon pa smo bili tudi v Sloveniji v najvišjem rangu tekmovanja. Pri mlajših selekcijah smo bili vsa leta uspešni in osvojili tudi nekaj naslovov državnih prvakov. Sam sem v klubu prisoten že skoraj 25 let in sem po svojih močeh pomagal, da se je klub razvijal naprej. V čast in ponos si štejem, da sem bil predlagan in izvoljen za predsednika KK Škofja Loka. Moja ekipa iz izvršnega odbora kluba, podpredsednik, direktor kluba in jaz pa si bomo še naprej prizadevali, da gre klub po organiziranosti še kakšen korak naprej. Potrebno bo znova pričeti delati na tem, da sestavimo žensko člansko ekipo, ki jo sedaj nekaj let zaradi pomanjkanja igralk nismo imeli. Moška članska ekipa je bila sedaj nekaj sezon najmlajša ekipa v 1. SKL. Žal smo v zadnji sezoni zaradi zmanjšanja lige na samo 10 klubov izpadli iz elitne druščine, a vsi skupaj si bomo prizadevali, da se moška članska košarka vrne v Ligo Nova KBM. Tudi v mlajših selekcijah bomo še naprej uspešno delali in poizkušali čim več mladih odvrniti od ulice in jim pomagati tudi pri njihovem razvoju. Trudili se bomo, da čim več mladih zaigra tudi v naši članski ekipi. Na koncu pa bi se rad še posebej zahvalil našemu najbolj zvestemu pokrovitelju, podjetju LTH Castings, ki je z nami podaljšal pogodbo in bodo še naprej naš glavni pokrovitelj. Hvala vsem in kot pravi naš slogan: "Skupaj naprej!"«
 
 
Anže Kalan je bil precej let tudi član združenja prvoligašev.
V KK Škofja Loka deluje že vrsto let.
Kalan je v preteklosti opravljal tudi vlogo direktorja Probasketball Campa.

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji