Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Odeja
Kolektro SiXT Aktiva skupina Obcina Peak Ines LTH Casting

ST. PIONIRJI PO SEZONI: Razburljiva sezona z grenkim priokusom
slikcaV zaključku meseca aprila se je sezona zaključila tudi za starejše pionirje. Zmagovalci zaključnega turnirja najboljše četverice in s tem državni prvaki, so postali košarkarji Union Olimpije A, ki jo vodi nekdanji trener Odeje Borut Fijavž, medtem ko so Škofjeločani sezono končali na več kot solidnem 7. mestu. Vseeno cij ni bil izpolnjen.
Prispeval: Nejc Ziherl

Starejši pionirji (U15), 1. SKL, končna razvrstitev:
1. Union Olimpija A
2. Janče Energetika
3. Grosuplje A
4. Zlatorog Laško A
----------------------------------------------------
7. LTH Castings

Za LTH Castings U15 so nastopali:
Žiga Beravs, Matej Čibej, Uroš Demšar, Nace Frelih, Leon Gabrovšek, Luka Goljat, Leon Hafner, Tilen Jugovic, Žan Kumer Sokovič, Jakob Malovrh, Nejc Maver, Marcel Misson, Žan Spalevič, Mihael Šturm, Ivan Vastl in Žan Zupanc.

Sezono 2016/17 so starejši pionirji LTH Castingsa pričeli z visokimi ambicijami. Nikakor ne smemo pozabiti, da gre za generacijo fantov, ki je v sezoni 2014/15 v konkurenci U13 osvojila naslov državnih prvakov in pokalnih podprvakov. Vseeno so se karte malo premešale, saj je medtem ekipo zapustil Alen Malovčić, ki je okrepil Union Olimpijo A, bil najboljši strelec zaključnega turnirja četverice in na koncu izbran tudi v najboljši peterko turnirja in za najučinkovitejšega košarka turnirja. Fante je že od 10.leta dalje vodil trener Jaka Šiberle, ki je ekipo poznal mnogo bolje kot kdorkoli drug

V prvem delu sezone so se Škofjeločani v skupini 6 dvakrat pomerili z ekipo Jesenic, Medvod in ECE Triglava A in na šestih tekmah zabeležili en sam poraz, ki pa ni imel večjega pomena. V drugem delu sezone so padli v skupino A2, ki je bila po kakovosti enakovredna skupini A1. Tam je Šiberletova četa že nekako dobila občutek, do kam lahko poseže, saj se srečala z nekaj odličnimi ekipami, še posebej je to veljalo, ko je bilo govora o Grosuplju A, ki je tudi drugi del tekmovanja zaključil kot edina neporažena ekipa in je pred tretjim delom sezone veljala za glavnega favorita za naslov. LTH Castings je drugi del sezone v skupini A2 zaključil na 2. Mestu in v tretji del sezone prešel z izkupičkom 3 zmag in 3 porazov. Ko so v začetku zadnjega dela sezone naši fantje klonili proti Vojniku 02 in Union Olimpiji A, je bilo jasno, da cilja izpred sezone, t.j. uvrstiti se na final 4, ne bo mogoče uresničiti. A kljub temu so košarkarji LTH Castingsa prikazali še nekaj dobrih predstav in denimo med drugim na domači tekmi dodobra namučili kasnejše finaliste, ekipo Janče Energetika. Prvi strelec ekipe v sezoni je bil Tilen Jugovic, ki je v povprečju zbral po 17,7 točke na tekmo.

Ob zaključku sezone najprej čestitke našim fantom za osvojeno končno 7. mesto v Sloveniji, čestitke pa tudi nekdanjima članoma kluba, Alenu Malovčiću in Borutu Fijavžu za naslov državnih prvakov!

Izjava trenerja Jake Šiberleta po koncu sezone:
»Za nami je še ena razburljiva sezona v 1. SKL, ampak je na žalost zaradi velikega števila poškodb in bolezni ob nepravem času, rezultatsko nismo zaključili po željah, z uvrstitvijo na F4. Z ekipo fantov letnika 2002/2003 smo skupaj že od njihovega začetka v ekipi U10, v zadnjih sezonah pa smo uspešno priključili še tri fante, željne dokaznovanja pod obroči. Ponosno lahko rečem, da so fantje v vseh teh letih zelo napredovali. Skupaj smo rasli, doživeli nepozabne trenutke, solze in smeh, in na koncu pokazali, kaj pomeni biti EKIPA. Zahvalil bi se vsem staršem za podporo, fantom za vsak trening in vsako tekmo, ki smo jo v teh letih preživeli skupaj. V čast si štejem, da sem jih lahko spremljal na njihovi košarkarski poti.«
 
 
Starejši piornirji LTH Castingsa so sezono zaključili kot 7. v državi.

nazaj na seznam novic