Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Odeja
Kolektro SiXT Aktiva skupina Obcina Peak Ines LTH Casting

POVRATEK: Abramović spet »Ulitkar«
slikcaLTH Castings, ki je pred kratkim prekinil sodelovanje z obema Američanoma, je v svoje vrste ponovno zvabil 28-letnega Roberta Abramovića, ki je v Škofji Loki igral že lansko sezono in v sezoni 2012/2013. Debi bo Ljubljančan doživel že danes, na tekmi proti Helios Sunsem.
Prispeval: Nejc Ziherl

Košarkarji LTH Castingsa letošnje sezone niso pričeli ravno najbolje. 1 zmagi in 15 porazom v Ligi Nova KBM, so sicer dodali še lep uspeh v Pokalu Spar, kjer so se prebili kar do 5. kroga, a vseeno predvsem izkupiček v ligaškem delu tekmovanja ni ravno najbolj razveseljujoč. Škofjeloška ekipa sedaj pod vodstvom Radeta Mijanovića počasi dviguje formo in se vidno vzpenja tako na igrišču kot tudi izven njega, da bi jo ekipa »zagodla« še kakšnemu tekmecu, pa so Škofjeločani dobili novega soigralca.

Dres LTH Castingsa bo oblekel škofjeloški publiki že zelo znan obraz, ki je v barvah LTH Castingsa navduševal že v sezoni 2012/2013 in lanski sezoni 2015/16. Govora je seveda o Robertu Abramoviću, ki je bil v obeh omenjenih sezonah tudi najboljši strelec ekipe. V lanski sezoni 186 centimetrov visoki branilec v povprečju denimo na srečanje dosegal 17,7 točke, tem pa dodal še 2,5 skoka in 2,2 podaje. Sodelovanje s trenerjem Radetom Mijanovićem mu ni tuje, saj je pod njegovim vodstvom nastopal že v Avstriji v dresu Furstenfelda, veseli pa se nove priložnosti v dresu LTH Castingsa, na katere ima lepe spomine: »Že od leta 2012/2013, ko sem prvič nastopil za škofjeloški LTH Castings, redno spremljam dogajanje v klubu. V tisti sezoni nam sicer ni uspelo obstati v prvoligaški druščini, smo pa zato skupaj s soigralci izjemno zgodbo spisali v lanski sezoni, ko bi mogoče z nekaj več sreče lahko dosegli še marsikaj več kot le četrtfinale. Vesel sem, da sem se znova pridružil igralcem v ŠD Poden, z nekaterimi se poznamo že iz lanske sezone, zato prilagoditev ne bo težka. Verjamem, da bomo iz tekme v tekmo dvigovali svojo pripravljenost in da bomo kmalu začeli nizati tudi zmage. Že danes proti Helios Sunsem odkrito ciljamo na presenečenje.«
 
 
Robert Abramović ponovno v dresu LTH Castingsu. (foto: Aleš Fevžer/KZS)

nazaj na seznam novic