KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

POSOJA: Za LTH Castings 4 mladi upi Olimpije
slikcaTako kot je v zadnjih sezonah že v navadi, bo škofjeloški LTH Castings tudi v sezoni 2016/17 nadaljeval s sodelovanjem z ljubljansko Union Olimpijo. Slednja je v Škofjo Loko na kaljenje tokrat poslala 4 mlade upe, ki skupaj štejejo komajda 66 let.
Prispeval: Nejc Ziherl

Kako pomembna dejavnika za dober razvoj košarkarja sta dobro sodelovanje med dvema kluboma in dobri pogoji za delo, sta odličen dokaz Blaž Mesiček in Vlatko Čančar. Prvi je že po enem samem letu igranja v dresu LTH Castingsa, takrat še v 2. SKL, stopil na sceno slovenske košarke in že v naslednji sezoni debitiral v članskem dresu Uniona Olimpije. Čančar je na drugi strani izjemen napredek napravil v lanski sezoni, ko je nastopal kar na treh različnih frontah, med drugim bil poleg Gezima Morine najučinkovitejši košarkar LTH Castingsa, v prihajajoči sezoni pa bo nosil dres srbskega prvoligaša Mega Leksa.

Tokrat na kaljenje kar 4 reprezentanti
Potem Blaža in Vlatka bodo z dobrim delom v letošnji sezoni poizkušali slediti Nik Dragan (197 cm, krilni center), Maksim Gorbachov (187 cm, branilec), David Kralj (190 cm, organizator igre) in Matevž Mlakar (203 cm, center). Prva dva štejeta komajda 16 let in izkušenj v članski konkurenci še nimata, medtem ko David in Matevž štejeta po leto več in sta se v lanski sezoni v 3. SKL že zbrala nekaj nastopov za ekipo Union Olimpija mladi. Dragan in Gorbachov sta tekom poletja formo pilila v slovenski reprezentanci U16, s katero sta zasedla končno 3. mesto na evropskem prvenstvu divizije B in se s tem z ekipo veselila napredovanja v divizijo A. Gorbachov je v povprečju na tekmo dosegal 12,3 točke, 3,9 skoka in 1,6 podaje, medtem ko je bil levoroki Dragan je s povprečjem 16 točk na tekmo 6. strelec prvenstva, s 13,4 skoka pa celo prvi skakalec tekmovanja, zato je bil ob koncu prvenstva zasluženo izbran v najboljšo peterko EP divizije B.

Reprezentančno sta bila tekom poletja aktivna tudi Kralj in Mlakar, ki pa sta v reprezentanci U18 pod vodstvom Tomaža Fartka skupaj s soigralci ostala brez evropskega prvenstva v Turčiji. Tekmovanje je bilo namreč zaradi izrednih razmer v državi prestavljeno, sta pa fanta oddelala priprave. Na lanskem EP-ju divizije B U16 je Kralj v povprečju dosegal 12,1 točke, 4 skoke in 1,6 podaje na tekmo, Mlakar pa je 7,8 točke in 5,7 skoka na tekmo v povprečju dodal še 0,8 skoka.

Če zgoraj navedenim fantom dodamo še Sandija Grubeliča in Grego Sajevica bo škofjeloški LTH Castings v tej sezoni nastopal s kar 6 reprezentanti.
 
 
Nik Dragan je z reprezentanco U16 navdušil na zadnjem EP-ju. (foto: kzs.si)

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji