KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

ČLANI: Zdesetkani Škofjeločani prvič v sezoni poraženi s strani Ladjarjev
slikcaBrez Vlatka Čančarja, Roberta Abramovića in Toma Čajiča so košarkarji škofjeloškega LTH Castingsa na tekmi 9. kola Lige za obstanek zabeležili drugi zaporedni poraz. Po Polzelanih so Škofjeločane ugnali še Portorožani, ki so se v ŠD Poden veselili zmage z 75:67. Ulitkarji pred četrtfinalom odhajajo še na gostovanje v Šenčur.
Prispeval: Nejc Ziherl

Liga Nova KBM, 9. kolo Lige za obstanek, sobota, 23.04.2016
LTH Castings – Portorož 67:75 (8:24, 12:17, 30:17, 17:17)
LTH Castings: Rebec 16, Sajevic 5, Habat 6 (5 skokov), Akodo 14, Radulović 5 (8 skokov), Morina 15 (5 skokov), Sočak 2, Pesquerel 4.
Portorož: Barbarič 16, Cvetičanin 2, Borse 2, Petrović 2 (7 skokov + 9 podaj), Trampuš 7, Zupan 19 (6 skokov), Karavdić 9, Buda 12, Hodžić 5, Besedič 1.

Naj igralec LTH Castingsa:
#4 Jan Rebec – 34 minut, 16 točk (6/9 za dve točki, 1/7 za tri točke, 1/1 prosti meti), 4 skoki, 4 podaje, 1 ukradena žoga; +/- = +1, indeks 16.

Trener domačih Aleksander Sekulić je na četrtem medsebojnem obračunu proti Portorožanom lahko računal le na 8 igralcev. Zaradi bolezni se tekme ni udeležil Vlatko Čančar, poškodba pa je na prisilni počitek poslala Roberta Abramovića in kapetana Toma Čajiča. Za Škofjeločane tekma ni imela večjega pomena, saj so si že skorajda pred mesecem dni zagotovili končno 1. mesto v Ligi za obstanek in s tem preboj v četrtfinale, povsem drugače pa je bilo za Portorožane, ki so imeli še nekaj minimalnih teoretičnih možnosti za četrtfinale, predvsem pa so lovili izjemno pomembno zmago v boju za končno 3. mesto v Ligi za obstanek, ki prinaša miren spanec in obstanek med elito še pred dodatnimi kvalifikacijami.

V prvem polčasu je domača ekipa na igrišču delovala kar malce neprepoznavno. V napadu nikakor ni steklo, s kar nekaj izgubljenimi žogami pa so gostom omogočili, da so zadetimi odprtimi meti prevzeli pobudo in se ne nazadnje tudi dodobra razigrali. Blestel je predvsem Nejc Zupan, ki je v domači koš že v prvem polčasu nasul 17 točk. Na glavni odmor so se z visoko prednostjo 21 točk (20:41) podali gostje, pri domačih pa je v oči bodel predvsem podatek o metu izza črte 6,75 (0/11). Povsem drugače so Škofjeločani krenili v drugi polčas, hitro zadeli tudi tri trojke in v le 4 minutah igre zaostanek iz 21-ih zmanjšali na vsega 10 točk (35:45). V tretji četrtini je domačim v napadu zares steklo, s košem Žige Habata v 27. minuti srečanja pa so skorajda povsem ujeli priključek s Portorožani (46:49). V zaključku obračuna je Škofjeločanom zmanjkalo moči za popoln preobrat, kljub temu pa so nekateri košarkarji dodobra izkoristili ponujene minute. Še najbolj se je izkazal Jan Rebec, ki je 16 točkam dodal še 4 skoke in 4 podaje.

Izjavi trenerjev obeh ekip po tekmi:
Aleksander Sekulić, trener LTH Castingsa: »Na obračunu se nam je brez dvoma poznala odsotnost treh standardnih članov začetne peterke, za nameček pa smo po vsej verjetnosti odigrali najslabši prvi polčas v celotni sezoni. Zgrešili smo mete, ki so bili v veliki večini povsem odprti, žoga enostavno ni hotela skozi obroč. Izgubili smo tudi lepo število žog, s katerimi smo nasprotniku omogočili veliko število lahkih košev. V drugem polčasu je bil pristop ekipe povsem drugačen, v napadu smo zaigrali bolj sproščeno, dvignili pa smo tudi nivo igre v obrambi. Na žalost nimamo velikega števila igralcev v rotaciji, kar se nam je na koncu vidno poznalo, saj nam je za popoln preobrat enostavno zmanjkalo moči.«
Konstantin Subotić, trener Portoroža: »Za nami je pričakovano težka tekma, a smo prišli, kar je najbolj pomembno, do zaslužene zmage. LTH Castings ni nastopil v kompletni zasedbi, kar nam je olajšalo delo. V torek se za nas nadaljuje nova borba za obstanek.«

CELOTNA STATISTIKA

Naslednja tekma:
Liga Nova KBM, 10. kolo Lige za obstanek, ŠD Šenčur, torek, 26.04.2016
Šenčur Gorenjska gradbena družba – LTH Castings (ob 20. uri)

Lestvica – Liga za obstanek:
1. LTH Castings 14/5*
2. Šenčur Gorenjska gradbena družba 12/7*
--------------------------------------------------------------
3. Lastovka 11/8
--------------------------------------------------------------
4. Portorož 10/9
5. Hopsi Polzela 9/10 (-1 točka)
--------------------------------------------------------------
6. Elekra Šoštanj 1/18 **

* - ekipa si je že zagotovila mesto v četrtfinalu.
** - ekipa bo v prihajajoči sezoni nastopala v 2. SKL.
 
 
Portorožani so v drugem poizkusu v Škofji Loki prišli do zmage. (foto: Nejc Ziherl)
Jan Rebec je tokrat odlično izkoristil ponujene minute. (foto: Igor Martinšek)

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji