KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

TELEMACH - PO REDNEM DELU: Škofjeločani presenetili in zmagovali na pravih tekmah; Čančar najučinkovitejši
slikcaDrugi del Lige Telemach je pred vrati, v tokratnem prispevku pa smo vam pripravili pregled rednega dela tekmovanja. Mlade ekipe LTH Castingsa se je z 9 zmagami in 7 porazi prijel naziv presenečenje lige, Škofjeločani se med drugim nahajajo tudi v odličnem položaju za preboj v četrtfinale. Sprehodili smo se tudi skozi statistiko.
Prispeval: Nejc Ziherl

Od sanjskega začetka...
Škofjeloški klub se je med elito vrnil v velikem slogu. Lanskoletni drugoligaš je namreč v Ligo Telemach vstopil tako uspešno kot je verjetno pričakoval le malokdo. S povprečno starostjo nekaj čez 21 let je ekipa LTH Castingsa takoj za začetek zabeležila 4 zmage in dala hitro vedeti, da še zdaleč ne bo tista ekipa, proti kateri bi si nasprotniki izboljševali koš razliko. Po vrsti so padli polzelski Hopsi, domžalska Lastovka, šoštanjska Elektra in Portorož, za odlično okrepitev pa se je izkazal povratnik v Škofjo Loko Robert Abramović, ki je na omenjenih štirih tekmah skupaj zbral kar 89 točk oz. nekaj več kot četrtino vseh točk LTH Castingsa.

...do najboljše predstave za zmago v gorenjskem derbiju...
Kot prvi so drugo najmlajšo ekipo v Ligi Telemach na kolena spravili šele košarkarji Helios Sunsev v 6. kolu. Tudi tedaj so bili Škofjeločani še kako blizu zmage in vprašanje je, kako bi se lestvica oblikovala, če bi tedaj četa Aleksandra Sekulića v zadnjih sekundah odigrala bolj zbrano in ugnala Domžalčane. »Ulitkarji« so se z odlično igro v zadnji četrtini vrnili v igro za zmago in manj kot minuto pred koncem povedli (67:68) in imeli tudi napad, a na koncu s prejetim košem v zadnji sekundi nesrečno izgubili. Mlade fante ta poraz ni potrl, saj so že v prihodnjem kolu prikazali morda kar najboljšo predstavo v dosedanjem delu sezone in porazili do tedaj še neporaženo ekipo Šenčurja. V ŠD Poden smo bili priča pravemu gorenjskemu derbiju, Bojan Radulović se je pod košem odlično boril z MVP-jem rednega dela Smiljanom Pavićem in na šesti tekmi sezone prišel že do tretjega dvojnega dvojčka (19 točk + 16 skokov).

...ter niza 4 zmag in 4 porazov za konec
Škofjeločani so imeli po šestih odigranih tekmah 5 zmag in 1 poraz, ekipo, kateri so pred sezono pripisovali le malo možnosti za večje število zmag, pa so kar naenkrat začeli uvrščati med glavne kandidate za preboj v Ligo za prvaka. Kot prvi so dvorano Poden po popolnem strelskem mrku Škofjeločanov v zadnji četrtini osvojili košarkarji Zlatoroga, po porazu v Rogaški Slatini pa so Sekulićevi varovanci še drugič v letošnji sezoni zabeležili niz 4 zaporednih zmag in tako 4 kola pred koncem z 9 zmagami in 3 porazi bili na mestu, ki prinaša Ligo za prvaka. Za zaključek rednega dela tekmovanja je Škofjeločane čakal težak razpored tekem, v katerem so kratko potegnili prav košarkarji LTH Castingsa in po štirih zaporednih porazih ostali brez preboja v Ligo za prvaka, kljub temu pa se pred začetkom Lige za obstanek zaradi »zmag nad pravimi moštvi« nahajajo v odličnem položaju za preboj v četrtfinale.

Čančar in Morina najučinkovitejša, Abramović naj strelec, Radulović naj skakalec
Košarkarje LTH Castingsa, ki so na mnogih tekmah do zmage prišli prav po zaslugi odlične timske igre, visoko najdemo tudi pri nekaterih košarkarskih prvinah. Najboljši strelec moštva Robert Abramović se s povprečjem 17,9 točke na srečanje nahaja na 3. mestu lestvice najboljših strelcev lige, enako visoko pa je s povprečjem 8,2 skoka na tekmo pri ulovljenih žogah pod košem Bojan Radulović. Prav slednji si je kot edini košarkar škofjeloškega kluba v rednem delu prislužil tudi naziv MVP kola, košarkarji LTH Castingsa pa so si skupno 8-krat priborili mesto v naj peterki kola. Najučinkovitejši košarkar LTH Castingsa v rednem delu je s povprečnim statističnim indeksom 14,67 postal 18-letni Vlatko Čančar, za odlično okrepitev pa se je izkazal tudi Gezim Morina, ki po treh odigranih tekmah v dresu LTH Castingsa v povprečju beleži povsem enak statistični indeks kot Čančar, na tekmo pa povprečno doseže 14,7 točke in doda še 5 skokov in 2,7 podaje.

Manj prostih metov izvajala le Elektra, LTH Castings na 2. mestu pri % zadetih metov za 3 točke in pri skoku v obrambi
Košarkarji LTH Castingsa so v domači dvorani zabeležili 5 zmag in 3 poraze, v gosteh pa bili polovično uspešni (4 zmage in 4 porazi). Na gostovanjih so se bolje izkazali le Slatinčani (7-1) ter Laščani in Domžalčani (oboji po 5-3). Statistično gledano so Škofjeločani kot ekipa najvišje pri % zadetih metov za tri točke, kjer s povprečjem 36,4% zaostajajo le za polzelskimi Hopsi (39,3%), na 2. mestu pa so Škofjeločani tudi pri skokih v obrambi. V povprečju namreč zberejo 25,8 obrambnega skoka na tekmo, s čimer zaostajajo le za Heliosom (27). Zanimiv je podatek, da ekipa LTH Castingsa ob Elektri izvaja najmanj prostih metov na tekmo (17,2), podatek, s katerim se Škofjeločani ne morejo pohvaliti, pa je kar 16,8 izgubljene žoge na tekmo, kar jih uvršča na 2. mesto.


ARHIV:
TELEMACH - PO 18. KOLU: Abramović še osmič presegel mejo 20 točk, LTH Castings v Ligo za obstanek z negativnim nizom (klikni za povezavo)
TELEMACH - PO 17. KOLU: Morina v naj peterki kola; v ligo za prvaka še Helios Sunsi in Zlatorog (klikni za povezavo)
TELEMACH - PO 16. KOLU: V igri za dve prosti mesti v Ligi za prvaka še 4 ekipe (klikni za povezavo)
TELEMACH - PO 15. KOLU: Abramović spet na vrhu lestvice strelcev, Radulović preti Paviću in Remekunu (klikni za povezavo)
TELEMACH - PO 14. KOLU: Oglejte si koš Abramovića za zmago (klikni za povezavo)
TELEMACH - PO 13. KOLU: Radulović MVP kola, Vršnik znova v naj peterki (klikni za povezavo)
V 12. kolu Lige Telemach je bil LTH Castings prost.
TELEMACH - PO 11. KOLU: Abramović do strelskega rekorda, 40 skokov LTH Castingsa (klikni za povezavo)
TELEMACH - PO 10. KOLU: Vršnik v naj peterki kola, LTH Castings na gostovanjih 60-odstoten (klikni za povezavo)
TELEMACH - PO 9. KOLU: Škofjeločani tokrat individualno niso izstopali (klikni za povezavo)
TELEMACH - PO 8. KOLU: Škofjeločani znova nerazpoloženi v napadu (klikni za povezavo)
TELEMACH - PO 7. KOLU: Radulović naj skakalec kola, prvič tudi v naj peterki (klikni za povezavo)
TELEMACH - PO 6. KOLU: LTH Castings z naj strelcem in skakalcem lige, pri prostih metih na dnu (klikni za povezavo)
TELEMACH - PO 5. KOLU: LTH Castings najučinkovitejši, Robi drugič v naj peterki (klikni za povezavo)
TELEMACH - PO 4. KOLU: Radulović naj skakalec kroga (klikni za povezavo)
V 3. kolu Lige Telemach je bil LTH Castings prost.
TELEMACH - PO 2. KOLU: Abramović naj strelec kola (klikni za povezavo)
TELEMACH - PO 1. KOLU: Čančar med peterico najboljših, Akodo naj podajalec kola (klikni za povezavo)
 
 
Robert Abramović in Bojan Radulović na visokem 3. mestu na lestvici strelcev oz. skakalcev lige. (foto: Jana Šnuderl)
Vlatko Čančar po povprečnem statističnem indeksu po prvem delu tekmovanja beleži 11. mesto. (foto: Jana Šnuderl)

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji